web analytics

Snel Afvallen

Ik hoor vaak mensen zeggen: “snel afvallen is ongezond”, maar dit is niet per definitie waar. Er zijn verschillende methodes waarmee je snel kunt afvallen, waarvan de een minder gezond is dan de ander. Het Back to Basic Afslankplan is een van de gezondste manieren om af te vallen. Met dit koolhydraatarm dieet incl. koolhydraatarme recepten zul je snel afvallen op een veilige en gezonde manier. Ik zal je vertellen waarom deze afslankmethode wel op gezonde manier snel kunt afvallen.

Snel afvallen: Hoe kan dit op een gezonde manier

Het menselijk lichaam is iets wonderlijks, het weet zelf precies wat goed en niet goed is. Het houd zichzelf in balans. Lukt dit niet dan zal het uit balans raken.
Een bekend voorbeeld is wat er gebeurt bij een virus of bacterie, krijg je deze in je lichaam, dan wordt je ziek (verkouden, griep etc), Je lichaam is uit balans. Je lichaam zorgt er dan zelf weer voor dat deze ziekmakers uit het lichaam verwijderd worden, je wordt weer beter. Je lichaam heeft zichzelf weer in balans gebracht.

Dit geldt ook voor overgewicht. In veel gevallen krijgen mensen last van overgewicht omdat hun lichaam niet in balans is. Het metabolisme (stofwisseling) is niet meer in balans, hierdoor kun je aankomen. Zorg je ervoor dat dit weer in balans is dan zal je lichaam er zelf voor zorgen dat je afvalt. Net als dat je lichaam er zelf voor zorgt dat je weer beter wordt wanneer je een griepje o.i.d. hebt.

Het metabolisme is een erg complex proces in het menselijk lichaam, het is je stofwisseling, het gaat wat te ver om dit proces helemaal uit te leggen, dit is ook niet van belang. Een bepaald onderdeel van je metabolisme is van belang bij overgewicht, dat is je insulineniveau.

Snel afvallen en insuline

Cellen in ons lichaam hebben energie nodig, dit kunnen je cellen uit verschillende voedingsstoffen verkrijgen. De 2 belangrijkste voedingsstoffen die energie kunnen leveren zijn, koolhydraten en vetten. Het lichaam zet koolhydraten en vetten om in glucose(suiker), bloedsuiker, wat vervolgens naar de lichaamscellen gebracht moet worden. Hier komt insuline om de hoek kijken.

Insuline wordt aangemaakt door de alvleesklier en zorgt ervoor dat de glucose wat in je bloed zit naar de cellen gebracht kan worden. Het zorgt ervoor dat er nooit teveel glucose in je bloed zit, zijn de cellen verzadigd, dan wordt de glucose opgeslagen in de vetcellen als vet. Onze lichaamscellen kunnen dus “vol” raken, vetcellen daarintegen kunnen onbeperkt glucose opslaan, is er een teveel aan glucose dan zullen je vetcellen het overtollige glucose op blijven slaan en dus steeds groter worden, wat resulteert in overtollig vet en dus overgewicht.

Het is dus van belang dat je nooit teveel glucose in je bloed krijgt. Krijg je teveel glucose in je bloed, dan moet er veel insuline aangemaakt worden om te zorgen dat dit snel weer uit je bloed gehaald wordt en naar de cellen gebracht wordt. In dit geval krijg je een insulinepiek en deze pieken in je insulineniveau zijn erg ongezond, je lichaam is uit balans.

Voor het lichaam is het het makkelijkst om koolhydraten om te zetten in glucose. Je lichaam zal dus eerst de koolhydraten omzetten en daarna pas de vetten.
In ons hedendaagse voeding zitten zoveel koolhydraten, dat wanneer je niet oplet je al snel teveel koolhydraten binnenkrijgt, waardoor je lichaam daar al genoeg energie uit kan halen. De overtollige koolhydraten en de vetten uit je voeding zijn dan niet nodig voor energie en worden dus opgeslagen in de vetcellen, als reserve.

Snelle en langzame koolhydraten

Je kunt onderscheid maken in snelle en langzame koolhydraten. Vooral de snelle koolhydraten zorgen ervoor dat je insulinepieken in je bloed krijgt en je lichaam uit balans raakt.
Deze snelle koolhydraten zijn door je lichaam erg makkelijk en snel om te zetten in glucose. Eet je voeding dat rijk is aan snelle koolhydraten zul je dus in een korte tijd te veel glucode in je bloed krijgen, je krijgt een te hoog bloedsuiker niveau, waardoor er veel insuline aangemaakt moet worden, wat dus resulteert in een insulinepiek.

Zodra de insuline al het glucose heeft getransporteert, daalt je bloedsuikerniveau. Je lichaam denkt dan dat er te weinig bloedsuiker is. Je lichaam geeft je dan een seintje dat je moet eten, je krijgt “trek”. Hierdoor ga je weer wat eten, waardoor het weer opnieuw begint.

Langzame koolhydraten zijn voor het lichaam moeilijker om te zetten in glucose, je lichaam doet over dezelfde hoeveelheid koolhydraten langer over het omzetten, waardoor de glucose geleidelijker in het bloed komt. Hierdoor ontstaat er dus geen insulinepiek en je cellen worden geleidelijker voorzien van energie.

Zoals je kunt lezen is door de vele (snelle)koolhydraten in ons voeding het lichaam alleen bezig met het verbranden van koolhydraten. Maar vetten waren toch ook een bron van energie? Dat klopt.

Vetten als energiebron

Ik heb je hierboven uitgelegd dat teveel (snelle)koolhydraten ervoor zorgt dat je last kunt krijgen van overgewicht, omdat alle overtollige koolhydraten en de vetten uit je voeding worden opgeslagen in de vetcellen. Je lichaamscellen krijgen al genoeg energie uit alleen de koolhydraten.

Om ervoor te zorgen dat je op een gezonde manier snel kunt afvallen en je lichaam weer in balans raakt, moet je ervoor zorgen dat je lichaam (lichaams)vet gaat gebruiken als energiebron en niet de koolhydraten. Dit doe je door op te letten wat je eet. Door geen of zo weinig mogelijk snelle koolhydraten te nuttigen. snelle koolhydraten zitten bijvoorbeeld in suiker en in granen, maar ook in een aantal andere gangbare voedingsmiddelen.

Als je geen snelle koolhydraten meer eet zal je bloedsuikerniveau niet te ver stijgen en zul je geen last hebben van insulinepieken. Je lichaamscellen zullen dus niet constant verzadigd zijn,  de hoeveelheid glucose in je bloed niet zo hoog is dat er genoeg is om al je cellen te voorzien van energie, dus je lichaam zal gebruik gaan maken van een andere energiebron. Namelijk (lichaams)vet en dat is wat je wil. Het menselijk lichaam is er ook voor gemaakt om naast de langzame koolhydraten ook vetten te gebruiken als energiebron.

Zorg je ervoor dat je lichaam dus en koolhydraten en vetten gebruikt als energiebron, dan is je lichaam wat metabolisme betreft in balans. Je lichaam weet zelf wat goed voor je is en zal dus zoveel overtollig vet gaan verbranden als nodig is, net zolang tot je je natuurlijke, gezonde gewicht hebt bereikt.

Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Wil je gezond en snel afvallen, zul je dus moeten zorgen dat je eet zoals het bedoelt is, waarvoor je lichaam gemaakt is. Dit betekend dat je de snelle koolhydraten uit je eetpatroon schrapt en alleen nog gezonde, natuurlijke voeding eet.

Vroeger at men alleen voeding uit de natuur, geproduceerd voedsel bestond nog niet, natuurlijke voeding is van zichzelf al gebalanseerd en hierdoor waren er vroeger zelden mensen met overgewicht. De laatste 50 jaar is het overgewicht steeds meer toegenomen, omdat we steeds meer geproduceerd voedsel eten en dit voedsel bevat veel snelle koolhydraten.

Er zijn verschillende diëten die ervoor zorgen dat je snel kunt afvallen. Veel van deze diëten forceren je lichaam om vet te gaan verbranden, bijvoorbeeld met pillen, drankjes of door te weinig te eten. Jij bepaalt dus voor je lichaam hoeveel het aan overtollig vet moet verbranden en dat is niet gezond. Het Back to Basic afslankplan laat jou lichaam bepalen hoeveel het aan overtollig vet moet verbranden om een gezond en gebalanseerd lichaam te worden. Hierdoor is dit koolhydraatarm dieet een gezonde manier om snel af te vallen. Je forceert niks.

Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer overtollig lichaamsvet je hebt, hoe sneller je af kunt vallen, maar met deze methode is het geen uitzondering als je tot 2 kilo per week afvalt, net zolang tot je je gezonde en natuurlijke gewicht bereikt hebt.

Nu je weet hoe je op een gezonde manier snel kunt afvallen is het tijd om aan de slag te gaan. Het is dus van belang dat je weet wat je allemaal kunt eten om je lichaam weer in balans te brengen zodat je gaat afvallen.

Met een goed en gezond leefpatroon, zul je naast snel afvallen, je ook fitter en energieker voelen dan je ooit hebt gedaan.

Onderstaande tips zullen ervoor zorgen dat je een nieuw en gezond eetpatroon zult aanleren en een gezond en slank lichaam zult krijgen.

  • Schrijf je in op de nieuwsbrief, je ontvangt dan wekelijks tips en adviezen die jou helpen naar een slank en gezond lichaam. Ook ontvang je dan mijn back to basic boodschappenlijst. Met deze lijst krijg je een idee welke voedingsmiddelen je kunt eten om een gezond eetpatroon te krijgen. Eet je alleen nog maar dingen van deze lijst, dan zul je snel afvallen en een gezond lichaam krijgen
  • Zorg voor voldoende dagelijkse beweging. Dit is natuurlijk voor iedereen gezond en belangrijk. Laat dus wat vaker de auto staan en ga op de fiets. Neem de trap i.p.v. lift, etc
  • Bestel het Back to Basic afslankplan. Hierin vind je een compleet afslankplan met instructies, een compleet weekplan met heerlijke koolhydraatarme recepten, een plan van aanpak om ervoor te zorgen dat je voor altijd op gewicht zult blijven en nog veel meer.

Als je bovenstaande stappen volgt, zul je gegarandeerd op een gezonde manier snel afvallen en op gewicht blijven. Je kunt dan tot wel 2 kilo afvallen per week. Elke week weer opnieuw.
snel afvallen

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :