web analytics

Afvallen in een week ..met gezonde koolhydraatarme recepten

Als je doet wat er in dit artikel staat, dan zul je met gemak tot wel 2KG per week afvallen.

Wil jij in een week al meerdere kilo’s afvallen? Dan is dit artikel voor jou. In dit artikel vertel ik hoe je kunt afvallen in een week, d.m.v. een koolhydraatarm dieet, hoe je in 1 week al meerdere kilo’s kunt kwijtraken, op een prettige en gezonde manier.

Een koolhydraatarm dieet is op dit moment de gezondste en meest effectieve manier van afvallen. Je hoeft maar een paar kleine aanpassingen te doen aan je huidige eetpatroon om snel en blijvend meerdere kilo’s af te vallen. Na een week zul je al resultaat zien.

Als je doet wat er in dit artikel staat zul je na 1 week al tot 3 kilo verliezen. I de weken die daarop volgen zul je elke week opnieuw tot 2 kilo afvallen. Zonder zware trainingen en zonder naar hongergevoel.

Koolhydraatarm dieet

afvallen in een week met koolhydraataarme receptenIk heb in dit artikel al geschreven over het onderzoek dat aantoont dat een koolhydraatarm dieet effectiever is dan een vetarm dieet. Door het volgen van een koolhydraatarm dieet zul je sneller vet verbranden dan wanneer je een verarm dieet volgt. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je op de meest effectieve manier een koolhydraatarm dieet kunt volgen.

Het is geen moeilijk dieet, je kunt eten wat je wil(op enkele koolhydraatrijke producten na), je hoeft geen vervelend hongergevoel te hebben en je hoeft geen zware trainingen te volgen.
Dit maakt het een erg prettige manier van afvallen.

Tijdens een koolhydraatarm dieet elimineer je alle koolhydraatrijke voeding uit je eetpatroon. Daarmee bedoel ik niet dat je helemaal geen koolhydraten meet moet gaan eten, maar dat je alleen goede koolhydraten eet. In dit artikel over goede en slechte koolhydraten kun je hier meer over lezen.

Door onderstaand stappenplan te volgen kun je in een week al meerdere kilo’s afvallen.

Afvallen in een week stappenplan

De komende 7 dagen gaan we ervoor zorgen dat je jezelf een gezond een koolhydraatarm eetpatroon aanmeet. Hierdoor zul je overtollig vet gaan verbranden. Na de eerste week zul je tot wel 3 kilo aan lichaamsvet zijn afgevallen. In de weken daarna zul je tot wel 2 kilo per week afvallen.

Ben je je overtollige kilo’s zat? Zet dan nu de eerste stap naar een slank lichaam.

Voordat je kunt beginnen met de “afvalweek”, eerst een aantal belangrijke tips.

Tips voor optimaal gewichtsverlies door je voeding:

  • Gebruik kokosolie om in te bakken.
  • Je groenten stomen is het beste, maar koken in weinig water kan ook.
  • Eet als je honger hebt. heb je pas om 10 uur ‘sochtends trek, eet dan je ontbijt pas om 10 uur.
  • Als je trek hebt, eet gerust een wat. Je kunt zoveel gezonde tussendoortjes nemen als je wilt.

Tips voor voldoende beweging:

  • Voor het ontbijt beweeg je 15 tot 30 minuten. Zorg ervoor dat je ademhaling versnelt.
  • Pak de fiets of parkeer de auto op een flinke loopafstand van je huis of werk..
  • Neem altijd de trap en niet de lift..
  • Zorg dat je niet langer dan een uur stilzit. loop een rondje op je werk, loop een keer extra naar de wc. of doe wat rek en strek oefeningen.
  • Blijf ‘savonds niet te lang voor de tv hangen, maar maak een wandeling van ong. 20 a 30 minuten. Loop dan flink door zodat je ademhaling versnelt. Fietsen of zwemmen is ook een goede activiteit.

Het eetschema met alleen gezonde koolhydraatarme producten.

Wat je gaat doen is een weekschema maken met gerechten die je lekker vind.
Zorg er wel voor dat je alleen gezonde producten gebruikt die staan op boodschappenlijst die je kunt aanvragen op deze website.

Ik geef hieronder een voorbeeld van een gezond dagmenu. Je kunt natuurlijk zelf zoveel variëren met ingredienten van de lijst als je zelf wilt, zodat je een menu samenstelt die jij het lekkers vindt.
Gebruik wel alleen ingrediënten van de lijst, dan weet je zeker dat je de juiste producten eet.

Voorbeeldmenu dag 1

Ontbijt:Ontbijt: Bak 2 scharreleieren, 1 ui en 1 teentje knoflook in heel veel kokosnootolie. Voeg 1 gesneden avocado en een scheut extra vergine olijfolie toe aan het gerecht voordat je het serveert.
Lunch: Rauwe peentjes (zo veel je wilt) en een gekookt eitje (of twee gekookte eitjes als je in de ochtend alleen een stuk fruit hebt gegeten).
Avondeten:Gestoomde broccoli met 150 gram gebakken wilde zalm (bakken in heel veel kokosnootolie). Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe voordat je het gerecht serveert.
Tussendoortjes: Walnoten, amandelen en peentjes.
Benodigdheden: Bloemkool, spinazie, stukje vlees, gerookte zalm, 2 scharreleieren, een stukje fruit, komkommer, tomaten, citroen en 1 avocado

Gebruik dit voorbeeld om je eigen weekmenu samen te stellen. Gebruik alleen producten van de lijst en je zult i.c.m. met de extra tips zoals hierboven beschreven enkele kilo’s kwijtraken.

Begin nu en oordeel over een week

Als je de komende 7 dagen alle aanwijzingen uit dit artikel opvolgt zul je na een week tot 3 kilo zijn kwijtgeraakt en je veel fitter voelen.

Het is wel belangrijk dat je ook genoeg beweegt. Zware trainingen zijn niet nodig, voldoende dagelijkse lichaamsbeweging is genoeg.

Maak bijvoorbeeld dagelijks een wandeling en stap flink door, neem vaker de trap i.p.v. de lift. ga gezellig zwemmen met vrienden/familie, ga een stukje wandelen i.p.v. voor de tv hangen, doe je dagelijkse dingen op de fiets i.p.v. met de auto, etc, etc. eEr zijn zoveel manieren te bedenken om dagelijks wat actiever te zijn.

Wil je na deze succesvolle week nogmeer afvallen? Dat is totaal geen probleem. Maak voor elke week een nieuw weekmenu en begin weer bij dag 1. Als je dit doet zul je elke week opnieuw tot wel 2 kilo afvallen

Zorg ervoor dat je dat je geen koolhydraten uit granen, suikers en aardappelen toevoegt aan je weekmenu als je niet wil dat de verloren kilo’s weer terug komen.

Het kan zijn dat je de eerste week wat extra hongergevoel krijgt en zelf een beetje hoofdpijn, dat komt omdat je lichaam een soort van verslaafd is aan suikers en dus aan dit gezonde eetpatroon moet wennen, na enkele dagen is je lichaam  gewend en dan zul je je fitter voelen dan ooit. Veel water (2 liter per dag) drinken kan hiertegen helpen.

Zet de eerste stap

Kijk wat je allemaal nodig hebt voor dag 1, stap op je fiets, ga naar de supermarkt en je kunt morgen direct beginnen met afvallen.
Je kunt in een week enkele kilo’s afvallen, als je maar de juiste stappen onderneemt.

Wil je precies weten met welke producten je allemaal gezonde weekmenu’s kunt maken? Dan heb ik een boodschappenlijst voor je waar alle gezonde koolhydraatarme producten op staan die je kunt eten om af te vallen.

Door je in te schrijven op de nieuwsbrief ontvang je deze boodschappenlijst, daarnaast ontvang je wekelijks waardevolle tips, adviezen en heerlijke recepten die jou helpen een slank een gezond lichaam te krijgen

Ben je geen keukenprinces/prins of heb je geen inspiratie om de menu’s samen te stellen, dan is er het back to basic afslankplan. Hierin vind je, naast een compleet afslankplan, genoeg lekkere en gezonde koolhydraatarme recepten die je kunt gebruiken voor je weekmenu’s. Verwerk deze recepten in je weekmenu en je zult elke week opnieuw meerdere kilo’s afvallen.
snel afvallen

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :