web analytics

Snel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Als je doet wat je in dit artikel leest dan zul je makkelijk tot wel 2 kilo per week overtollig lichaamsvet verbranden.

Het zal je helemaal geen moeite kosten om een koolhydraatarm dieet te volgen, want je kunt dan nog net zo veel eten en ervan genieten als je altijd gedaan hebt.

Wil je op een simpele manier overtollig lichaamsvet kwijtraken, dan raad ik je aan dit artikel goed door te lezen. Ik vertel je hoe je een koolhydraatarm dieet volgt en ik verklap ook heerlijke koolhydraatarme recepten die je helpen afvallen.

Doe je dit niet, dan zul je voortaan altijd blijven jojo-en met je overgewicht en nooit slank en gezond krijgen en vasthouden. Snel afvallen is helemaal niet moeilijk, je moet alleen weten hoe.

Als je doet wat ik je vertel, dan zal het resultaat je verbazen.

Wetenschappelijk onderzoek

In een kinderziekenhuis in Boston heeft een recent onderzoek aangetoont  dat een koolhydraatarm dieet sneller tot gewichtsverlies leidt dan een koolhydraatrijk dieet.
2 groepen kregen een verschillend dieet. De ene groep volgde een koolhydraatarm dieet en de andere een vetarm dieet. Gebleken is dat de groep die het koolhydraatarme dieet volgde, met ongeveer dezelfde fysieke inspanning, gemiddeld 300 calorieën per dag meer verbrandde dan dan de groep die een vetarm dieet volgde.

De beste manier om al je overtollig vet te verbranden, rond je buik, billen, benen, armen, nek en alle andere delen van je lichaam, is dus een koolhydraatarm dieet.

Een koolhydraatarm dieet

Koolhydraten zitten vooral in de volgende voedingstoffen: suikers, granen, zetmeel, alcohol, lactose en vezels. Koolhydraten zitten in veel gangbare producten zoals: pasta, rijst, suiker, brood,  en in bijna al het geproduceerde, voorverpakte voedsel (zoals koek, snoep, sauzen, etc).

Je hoeft tijdens een koolhydraatarm dieet zeker geen honger te hebben. Er zijn meer dan genoeg producten die je gewoon kunt blijven eten eten. . Een paar producten kun je beter niet meer eten omdat ze veel (slechte) koolhydraten bevatten

Het is de bedoeling bij een koolhydraatarm dieet dat je de producten die rijk zijn aan (slechte)koolydraten zoveel mogelijk vermijd.

De drie macronutriënten

Macronutriënten zijn voedingsstoffen die de energie leveren aan je lichaam. Koolhydraten is daar 1 van. Hieronder worden de drie belangrijkste macronutriënten in je lichaam beschreven.

Eiwitten of proteïne is een lange keten van aminozuren aan elkaar geschakeld. In je lichaam kunnen eiwitten worden omgezet in energie, maar ze worden vooral gebruikt voor het repareren van ‘beschadigde’ cellen en het aanmaken van nieuwe cellen in je lichaam.
Koolhydraten bestaan uit een lange keten van enkelvoudige suikers, zoals glucose en fructose. Graan, suiker en zetmeel komen vaak voor in ons eetpatroon.
Vetten bestaan uit een molecuul glycerol met daaraan drie vetzuren. Om je lichaam goed te laten functioneren zijn gezonde vetten heel belangrijk. Vetten kunnen ook energie leveren aan het lichaam

Deze drie voedingsstoffen worden door je lichaam op een diverse manier omgezet in energie. Het omzetten van de voedingsstoffen naar energie wordt ook wel je stofwisseling genoemd.

Je stofwisseling is een verzameling van veel ingewikkelde processen en reacties in je lichaam. Al deze processen hebben bijwerkingen.

Deze bijwerkingen kunnen positief, maar ook negatief zijn. Voor het afvallen is het handig om te weten welke soort energiebron (eiwit, koolhydraat of vet) welke bijwerking heeft.

Populaire media (en zelfs vele wetenschappers) hebben jaren lang verkondigd dat vetten de dikmakers zijn, maar niets is mnder waar. Niet de vetten zorgen voor overgewicht, maar zijn het de koolhydraten die zorgen voor overtollig lichaamsvet.

De laatste jaren is er, vanuit verschillende wetenschappelijke onderzoeken, doorslaggevend bewijs gekomen dat (slechte)koolhydraten de oorzaak zijn van het overgewicht. Steeds meer mensen kampen tegenwoordig met overgewicht.

Dit overgewicht is een bijwerking van het eten van koolhydraten en heeft alles te maken met het hormoon insuline.

Koolhydraten en insuline

In je lichaam worden koolhydraten omgezet tot glucose. Glucose moet vanuit het bloed naar de cellen in je lichaam worden gebracht om daar omgezet te worden tot energie. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de glucose vanuit het bloed naar de cellen gebracht wordt.

Hoe meer glucose er in je bloed zit, des te meer insuline er in je lichaam aanmaakt moet worden. Het is van belang dat je lichaam de glucose snel vanuit je bloed naar de cellen verplaatst. Teveel glucose in je bloed kan namelijk gevaarlijk zijn.

Van de glucose wordt een deel door je cellen gebruikt om energie aan te maken, maar omdat we door ons moderne voedingspatroon veel meer glucose binnen krijgen dan dat we eigenlijk nodig hebben, wordt de overtollige glucose opgeslagen in je vetcellen.

Dit hoeft geen probleem te zijn, je vetcellen zijn tenslotte een opslagplaats voor extra energie. Het probleem is dat een teveel aan insuline er voor zorgt dat de opgeslagen glucose erg lastig te verbranden is.

Met ons moderne westerse voedingspatroon krijgen we zoveel koolhydraten binnen dat we contstant een te hoog insuline niveau hebben. Het overtollige glucose wordt dus alsmaar opgeslagen, terwijl het erg moeilijk weer verbrand kan worden.

De enige manier om deze slechte ontwikkeling te stoppen is een koolhydraatarm dieet te volgen.

Het is een te ingewikkeld verhaal om je nu kort uit te leggen hoe je lichaam precies werkt. Om af te vallen is het voldoende als je begrijpt dat teveel insuline bijna altijd de oorzaak is van overgewicht en dat koolhydraten ervoor zorgen dat je teveel insuline in je lichaam krijgt..

Vermijd je voedsel dat veel (slechte)koolhydraten bevat dan zul je gemiddeld tot 2 kilo overtollig lichaamsvet per week verbranden.

Snel afvallen met koolhydraatarme voeding

Als je wilt afvallen is het van belang dat je precies weet welke voeding veel, en welke voeding weinig van deze koolhydraten bevat. Gezonde voeding met weinig (slechte)koolhydraten zijn bijvoorbeeld:

 • Noten, zaden en pitten;
 • Vis, vlees, ei en gevogelte;
 • Groente en (een beetje) fruit;
 • Natuurlijke oliën;
 • Peulvruchten en kiemen van groente en zaden en;
 • Kruiden en specerijen.

De bovenstaande producten kun je gerust eten als je een koolhydraatarm dieet volgt en die kun je gebruiken om je eigen weekmenu samen te stellen.

De koolhydraatarme recepten

Om resultaat te behalen met een koolhydraatarm dieet, is het van belang dat je gezonde, lekkere en makkelijke recepten kent die weinig koolhydraten bevatten.

Om je op weg te helpen geef ik je alvast twee recepten uit mijn receptenboek. Deze gerechten zijn koolhydraatarm en bevatten net als alle andere gerechten uit mijn boek dus weinig koolhydraten.

Ontbijt – Roerei met amandelmelk en spinazie
Dit gerecht is voor velen de favoriet. Het is makkelijk en snel te maken, geeft je lang een verzadigd gevoel en het zorgt ervoor dat je vetverbrading ‘sochtends gelijk op gang komt.

Benodigdheden

 • 2 (omega-3) eieren
 • 100 milliliter zelfgemaakte amandelmelk (zie onderstaand recept)
 • 150 gram verse spinazie
 • Olijfolie extra vergine
 • Kokosolie
 • Peper
 • Zeezout

Bereidingswijze
Meng de rauwe eieren met 100 ml zelfgemaakte amandelmelk. Roer de eieren en de melk goed door elkaar zodat de dooiers breken. Verhit een flinke klont kokosolie in een bakpan op middelhoog vuur. Giet de mix van ei en amandelmelk in de bakpan en blijf met een houten spatel roeren. Voeg na een minuut de verse spinazie aan de mix toe. Als de spinazie gebakken is haal je de pan van het vuur. Een teveel aan water in de pan kun je er met een vergiet uithalen. Voeg naar smaak peper, zeezout en olijfolie toe.

Amandelmelk is makkelijk zelf te maken. Het recept hiervoor vind je in mijn boek.

Lunch – Frisse salade

Benodigdheden

 • 200 gram lof of sla
 • 1 appel
 • 2 handjes rozijnen
 • 10 walnoten
 • Zelfgemaakte mayonaise (recept is terug te vinden in het boek)

Bereidingswijze
Was de lof of sla, snijd deze in stukjes en doe ze in een saladekom. Schil en rasp de appel en voeg dit toe aan de lof of sla. Voeg ook de walnoten en rozijnen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tenslotte de zelfgemaakte mayonaise naar smaak toe.

Het stappenplan

Je weet nu welke producten je wel en niet kan eten en je kent een aantal lekkere gezonde koolhydraatarme recepten. Nu is het tijd om de stappen te ondernemen die ervoor zorgen dat je zult afvallen.. Hieronder noem ik de 5 stappen die zorgen dat je vandaag nog kunt beginnen met lichaamsvet verbranden.

Stap 1: Zorg dat je geen koolhydraatrijke producten in huis hebt. Het kan erg verleidelijk zijn om toch snoepen of om een boterham te eten. Door niks van deze producten in huis te hebben verkein je de kans dat je “de fout” ingaat..
Stap 2: Zorg dat je genoeg koolhydraatarme producten in huis hebt. Een dieet hoeft niet moeilijk te zijn om te volgen, zolang je maar geen honger hoeft te leiden. Sla daarom genoeg gezonde koolhydraatarme producten in zodat je altijd iets te eten hebt als je toch honger krijgt.
Stap 3: Vraag de gratis boodschappenlijst aan. Met de juiste kennis wordt afvallen een makkie. Zorg dat je precies weet wat je wel en niet kan eten. Door je naam en emailadres op deze pagina in te vullen ontvang je de gratis boodschappenlijst in je emailbox.
Stap 4: Bestel het Back to Basic Afslankplan. Wil je op een prettige en plezierige manier dit dieet kunnen volgen is het belangrijk dat je de lekkere, makkelijke en gezonde recepten kent. Op deze pagina vind je meer informatie over Back to Basic Afslankplan.
Stap 5: Eet alleen nog maar producten van de lijst en de koolhydraatarme recepten uit het boek. Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg voor snel resultaten door alleen nog gezonde producten en gerechten te eten.

Als je de bovenstaande 5 stappen volgt zal je de eerste week al tot wel 2 kilo lichaamsvet verbranden.

Direct beginnen

Wil je op een gezonde manier met blijvend resultaat afvallen en overtollig lichaamsvet verbranden? Dan is een koolhydraatarm dieet de enige juiste manier. Een compleet weekmenu met koolhydraatarme recepten voor een slank en gezond lichaam vind je in mijn Back to Basic Afslankplan. Volg het afslankplan en eet de recepten uit het boek en je zult vanzelf tot wel 2 kilo per week aan gewicht verliezen. Hier vind je meer informatie over het Back to Basic Afslankplan.

Wil je snel afvallen, dan is het erg belangrijk dat je weet welke producten veel en welke weinig koolhydraten bevatten. Daarom kun je geheel gratis lid worden van www.backtobasicafslankplan.nl. Als je lid bent dan ontvang je adviezen en tips om het volgen van een koolhydraatarm dieet nog makkelijker te maken. Als lid ontvang je de wekelijkste nieuwsbrief met tips en adviezen en je ontvangt gratis de Back to Basic boodschappenlijst.

Op de boodschappenlijst staan uitsluitend koolhydraatarme producten. Producten die ervoor zorgen dat je tot wel 2 kilo per week zult afvallen. Vul je naam en e-mailadres in op deze pagina, na bevestiging ontvang je direct de boodschappenlijst in je mailbox.

snel afvallen

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :