web analytics

Afvallen zonder sporten

Niet iedereen heeft tijd, geld of zin om te sporten. Ook kan het zijn dat sporten niet mogelijk is vanwege een lichamelijke aandoening. Afvallen zonder sporten is zeker mogelijk. Het is hierbij erg belangrijk om je stofwisseling op gang te houden. Dit kost namelijk energie voor je lichaam en dat helpt bij het afvallen. Hoe houd je je stofwisseling op gang? Door vaker te eten op een dag. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gezond eet.

Dit houdt in dat je het beste 6 a 7 keer per dag voedsel met gezonde vetten en gezonde koolhydraten eet.  3 x maaltijd en 3 x tussendoortje. Eet dan ongeveer om de 2,5 uur.  Ook is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en vezels te nuttigen. Voorbeelden van gezonde koolhydraatarme producten tijdens het afvallen zijn: eieren, bonen, bladgroente, grapefruit, bessen, mager vlees en groene thee.

Het is erg belangrijk om gevarieerd te eten. De beste verhouding is het nemen van voedsel bestaande uit plusminus 10 procent (gezonde) koolhydraten, 40 procent gezonde vetten en 50 procent eiwitten. Bovendien is het belangrijk om minimaal twee liter water per dag te drinken.

Afvallen zonder sporten: Tips

Tot slot een paar korte tips voor afvallen zonder sporten. Ten eerste: kook zelf en vers! Op deze manier ben je bewust wat er allemaal in gaat. In kant en klare maaltijden of eten uit pakjes, weet je niet precies hoeveel suikers en vetten erin zitten.

De tweede tip is: maak sapjes, vooral van groenten. Dit stilt je honger, maar bevat erg weinig calorieën.

Als derde: snacken mag, maar doe dit gezond en rauw. Voorbeelden hiervan zijn snacktomaatjes, een stukje fruit of noten.

Tip vier: Zorg voor voldoende dagelijkse lichaamsbeweging. Ik heb het dan niet over sporten, maar neem bijvoorbeeld te trap i.p.v. de lift, ga op de fiets naar het werk, of als dit niet mogelijk is, parkeer de auto verder van je werk en loop het laatste stukje.

Een belangrijk hulpmiddel bij het afvallen zonder sporten kan je omgeving zijn. Informeer je vrienden en familie over je dieet. Op deze manier kunnen ze rekening houden met je eetpatroon en zullen ze je niet steeds in de verleiding brengen ongezonde dingen te eten. Bovendien kunnen ze je stimuleren.

Tot slot: stel niet uit! Begin meteen met het aanpassen van je eetpatroon en doe het gewoon. Op deze manier wordt het niet een enorme berg waar je tegenop ziet.

Wil je precies leren hoe je een koolhydraatarm dieet volgt, aan de hand van instructies, adviezen en vetverbrandende recepten? Start dan direct met het back to basic afslankplan. Met dit afslankplan val je tot wel 2 kilo per week af, zonder intensief sporten en zonder JOJO-effect.

afvallen zonder sporten met een koolhydraatarm dieet

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :